2017. július 2., vasárnap

1973

Az Olympia szolgáltatói egységgel kapcsolatos cikkek a Dunántúli Napló 1960-1975 között megjelent számaiból

Források 1973-ból



1973-01-06 / 4. szám (4. old.)
—  Az „OLYMPIA” bár műsorában ismét két nagy produkció: „G ABY” és „ERNESTO” és a „DUO SYLVIO”. (x)[1]

1973-01-20 / 16. szám (4. old.)
Január 20 és 27-én, február 3-án — báli rendezvény miatt — MŰSORSZÜNET AZ „OLYMPIA” eszpresszóban.

1973-02-01 / 26. szám (4. old.)
— Randevú KORDA GYÖRGGYEL vasárnap esti műsorra asztalfoglalás az „O LYM PIA” étteremben.
— Új bábműsor az „OLYMPIA” eszpresszóban. Bemutató ma éjjel.

1973-02-02 / 27. szám (4. old.)
— A Sylving-duo az „OLYMPIA” februári bárműsorában.
—  TALÁLKOZÁS KORDA GYÖRGYYEL VASÁRNAP ESTE AZ  „OLYMPIA” Étteremben, asztalfoglalást ELFOGADUNK.

1973-02-04 / 29. szám (10. old.)
—  AZ „OLYMPIA” ÚJ BÁRMOSORA ÉJSZAKA FÉL 1 ÓRAKOR KEZDŐDIK.
—  MA ESTE AZ „OLYMPIA” ÉTTÉREMBEN RANDEVU KORDA GYÖRGYYEL.

1973-03-02 / 51. szám (4. old.)
—  CIGÁNYBÁLRA (MÁRCIUS 8.) ASZTALFOGLALÁS AZ „OLYMPIA” ÉTTEREM (PÉCS) ÉS A „BÉKE” ÉTTEREM (MOHÁCS) VEZETŐJÉNÉL.

1973-03-03 / 52. szám (7. old.)
— Március 8-án a CIGANYBAL műsorában Gaál Gabi, Gergely Anna, Szentendrey Klári és Barkoczy Pál lépnek fel. Konferál Boháli Lajos. Az „OLYMPIA”-ban Dörömböző Géza és Szalay József (Dodi) összevont  népizenekara, a mohácsi „BÉKE”-ben Szajkó (Csikó) Jenő népizenekara  kísér. Asztalfoglalás az üzletvezetőnél.[2]

1973-03-27 / 76. szám (5. old.)
Vendégvárás Mecsekalján                      
Szerdán ünnepélyes nyitás a Városi Tanácson  
  

[…] Az Olympia-étteremben szombaton este 19 órakor a B. m Vendéglátóipari Vállalat a hidegkonyhai verseny készítményeiből úgynevezett svéd rendszerű vacsorát rendez, de ezzel egyidőben a Pécsi Centrum Áruház bemutatja a legújabb tavaszi és nyári divatújdonságait. […] 

1973-03-30 / 79. szám (5. old.)
Szakmunkásképzés a vendéglátóiparban 
Bosszantó, sőt néha egyenesen dühítő, ha félórákat kell várnunk a pincérre, míg rendelhetünk, aztán megint várunk, míg végre megkapjuk az ételt, megégetve, vagy félig nyersen. Az sem kellemes, ha vadonatúj, hófehér ruhánkat, ingünket permetezik vörösborral, amelyért, hogy a poharakba öntenék az italt. Igaz, hogy ez azért túlzás, de számtalan olyan esetet tudnánk felsorolni, melyek valóban megtörténtek.       
Ezek elkerülésére már akkor meg kell kezdeni a felkészülést a vendéglátóipari dolgozóknak, mikor a szakma legelemibb tudnivalóit sajátítják el, a szakmunkásképző iskolában. A tudnivalók átadásának feltételeiről, a tanulók rátermettségéről, az oktatók szerepéről és feladatairól tanácskoztak a vendéglátóipari egységek vezetői, szakoktatói Pécsett, a Baranya megyei Vendéglátó Vállalat klubjában tegnap délelőtt. – Sebestyén Rétemé, a Belkereskedelmi Minisztérium oktatási főosztálya munkatársának vitaindítója után megtárgyalták a fiatalok pályaalkalmassági vizsgálatának kérdését, a központi tankonyha, a gyakorlati foglalkozások lebonyolításához szükséges nyersanyag és felszerelés biztosításának problémáját és megállapodtak abban, hogy a közeljövőben függetlenített szakoktatót bíznak meg a fiatalok tanításával. A feladatok megbeszélése után olyan, – látszólag csak külsőségek – kerültek napirendre, mint a miniszoknya, illetve a hosszú hajviselet.        
A vendéglátóipari szakemberek véleménye szerint nem megfelelő viselet a miniszoknya az itt dolgozó nők számára: a vendégek is kifogásolják. Nagyon sok zaklatástól, megjegyzéstől kímélhetnék meg magukat a nők, ha például, követve az Olympia cukrászlányait, nadrágot hordanának munka közben. Ez természetesen csak tanács, amit a jóízlés diktál. Ugyanúgy, mint a fiatalemberek rövid hajviseletét. A szakmunkástanulóknak már most arra kell törekedniök, hogy minden igénynek maradéktalanul eleget tegyenek.
L. É.

1973-03-31 / 80. szám (4. old.)
MA ESTE 7 órakor az „Olympia”Étteremben SVÉDVACSORA – a hidegkonyhai verseny, díjnyertes készítményeiből. Utána a Centrum Áruház divatbemutatója. Részvételi jegyek – ma egész nap – az Olympia Étterem vezetőjénél válthatók.

1973-04-02 / 82. szám (1. old.)
Élénk színek az Olympiában                  
Pettyes, kockás, csíkos anyagok, élénk színek – ezek jellemzik az idei tavasz modelljeit. Legalábbis ezt láthattuk szombat este a Centrum Áruház divatbemutatóján Pécsett az Olympia étteremben. Sláger a nadrágkosztüm és a blézer. A szoknya és ruhahossz térd körüli. A legtöbb modell szélsőségektől mentes, elegánsan egyszerű. A sportos jellegű viselet mellett kedvelt a szoknya-blúz összeállítás. A szoknyák többnyire rakottak, illetve hálósak, a blúzok könnyűek, légiesek egybeszabott bő ujjal. Nyakmegoldás: sima, kerek gallérral.



1973-04-02 / 82. szám (4. old.)
Csigapástétom és sajtsaláta. Kizárólag svéd ételspecialitásokat szolgáltak fel szombat este Pécsett, az Olympia étteremben. Az étlápon szereplő velőtekercs, vad-tál, töltött gomba, fácán-szarvasgerinc ananásszal, banánnal körítve és nagyon sok más különlegesség közül legjobban talán a szarvasfilé déli gyümölccsel körítve — ízlett a vendégeknek.                                                                  

1973-04-14 / 93. szám (4. old.)
-          Az „OLYMPIA” eszpresszó — f. hó 18-án, szerdán nem tart szünnapot.
-          Az „OLYMPIA” eszpresszó e hét szombatján és vasárnap szünnapot tart.

1973-05-06 / 113. szám (10. old.)
Érdérdemes megnézni! Az „OLYMPIA” májusi műsorában a „DUO BALATONI” és a „2 PÓDER” . 
-          Az „OLYMPIA” május havi bárműsorában – külföldi útja után Pécsett először – a „DUO BALATONT.

1973-06-02 / 140. szám (4. old.)
-          Az „OLYMPIA” június havi bárműsorában esténként a DUO BALATONI, az ALBRECHT TÁNCDUO, ZSÉLYI BABY és TURCSÁNYI KAROLA lép fel. Szünnap: szerda.
-          AZ „OLYMPIA”étteremben esténként Hámori Erzsébet táncdalénekesnő szerepel.

1973-06-07 / 145. szám (4. old.)
VÁRJUK AZ „OLYMPIA” eszpresszó júniusi bárműsorára: DUO BALATONI, ALBRECHT TÁNC-DUO, ZSÉLYI BABY, DUO ANDRÁSSY és HÁMORI ERZSI.

1973-06-23 / 161. szám (4. old.)



1973-06-28 / 166. szám (4. old.)   
A DUO ANDRÁSSY, ALBRECHT TÁNCDUO, DUO BALATONI már csak 2 napig az „OLYMPIA” bárműsorában.

1973-06-30 / 168. szám (4. old.)
MA ESTE BÚCSÚZIK A PÉCSI KÖZÖNSÉGTŐL az OLYMPIA bárműsorában  a DUO BALATONI, ALBRECHT TÁNCDÓ, ZSÉLYI BABY és a DUO ANDRÁSSY.

1973-07-01 / 169. szám (10. old.)
A JŰLIUSI BÁRMŰSOR bemutatója ma este az „OLYMPIA” eszpresszójában: a „3 ÓCSAY”, NEGRELLI RIA és TURCSÁNYI KAROLA.

1973-07-06 / 174. szám (4. old.)
Estéről estére tapsorkán az „OLYMPIA” eszpresszóban! Nagy sikere van a júliusi műsorban NEGRELLI RIÁNAK, a 3 OCSAY-nak, HÁMORI ERZSI-nek és TURCSÁNY KAROLÁ-nak.

1973-07-07 / 175. szám (4. old.)
Ausztriai turnéja előtt – csak Júliusban szerepel a 3 ÓCSAY az „OLYMPIA” eszpresszó bárműsorában.

1973-07-08 / 176. szám (1. old.)
Vasutasnapi ünnepség Pécsett    
Kitüntetések, pénzjutalmak, előléptetések

Fúvószene fogadta szombaton délelőtt Pécsett, a Vasutas Sportcsarnokba érkező több száz vendéget.  A MÁV Pécsi Igazgatósága ünnepséget rendezett a 23. Vasutasnap alkalmából, ahol az elnöki tisztet betöltő Martinka István, a Vasutas Szakszervezet Területi Bizottsága osztályvezetője üdvözölte a résztvevőket. Az elnökségben helyet foglalt dr. Nagy József, a Megyei Pártbizottság első titkára, Szabó Nándor, a Városi Pártbizottság osztályvezetője, Rameisi Ferencné, országgyűlési képviselő, az SZMT titkára, dr. Földvári János, a Megyei Tanács elnökhelyettese, valamint a KISZ, a fegyveres testületek és a MÁV munkájához kapcsolódó szervek és vállalatok képviselői. […] Az ünnepség után az Olympia étteremben látta vendégül a kitüntetetteket a MÁV pécsi Igazgatósága, ahol Nyikolaj Seveljev Petrovics, Sárbogárd vasútállomás 1945-ös szovjet parancsnoka is részt vett.         

1973-07-15 / 183. szám (4. old.)
Nagy sikerrel szerepel az „OLYMPIA” bárműsorában NEGRELLI RIA, a „3 OCSAY”, HÁMORI ERZSÉBET és TURCSANYI KAROLA. Zene: RÁCZ-KÉSZ-DANKÓ TRIÓ.

1973-07-18 / 186. szám (5. old.)
Előzzük meg a bajokat!      
Vizsgálat élelmiszerboltokban, vendéglőkben 
     

Milyen az élelmiszerboltok, vendéglők közegészségügyi helyzete Baranyában? Hogyan óvják az érintett vállalatok saját dolgozóik és a vásárlók, vendégek egészségét? — ezt ellenőrizte a közelmúltában a Kereskedelmi Felügyelőség és a KŰJAL. Az ellenőrök a megye 30 élelmiszer boltjában — 30 vendéglátó egységében, valamint hét vállalati központban folytattak vizsgálatot   . […]
Az Olympiában minden egyes mintán (!), a villányi Oportóban a minták 90 százalékán „találtak” colit. Az élelmiszer minták bakteorológiai vizsgálata már viszonylag kedvezőbb képet mutat: a 150 élelmiszerminta 38 százaléka volt kifogástalan, s csak 15 százaléka elfogadhatatlan. Az ellenőrök az éttermekben dolgozók kezéről, ruhájáról származó személyi tisztaságminták alapján a Sopianae és az Aranykacsa személyzetével „elégedettek” voltak, az Olympia, a siklósi Vár étterem dolgozóiról ugyanez már nem mondható el.       
Örvendetes, hogy a megyében a gyorsan romló árut ól- talábqn szakszerűen tárolják, az viszont kevésbé, hogy a hűtőgépekben néha citrom és a virsli, a hús és a tej egymás mellé kerül.
Az átfogó vizsgálatot követően a KÖJÁL határozatban kötelezte az illetékes vállalatokat a hiányosságok megszüntetésére.
Mécs László

1973-08-02 / 201. szám (3. old.)
— Nótaest Komlón. Holnap, pénteken 19 órai kezdettel nótaest lesz, a komlói Sport étteremben. A műsorban fellép Negrelli Rita táncosnő az Olympia bárműsorából.

1973-08-10 / 209. szám (4. old.)
— A „3 KRATELY” az „OLYMPIA” BARMŰSORÁBAN! A jugoszláviai turné után Pécsen először lép fel.

1973-08-11 / 210. szám (5. old.)
Mi történt a vizsgálat óta? „ Tisztán mennek a dolgok…”        
Felújított konyhák – Mosogatógép az Olympiában – Célellenőrzések  

Ellenőrzünk, aztán minden marad a régiben! — halljuk nemegyszer. Ez esetben a megállapítás nem helytálló, mert a szóbanforgó átfogó vizsgálatnak volt foganatja… Amint arról július 18-i számunkban „Előzzük meg a bajokat!” című írásban beszámoltunk, a Kereskedelmi Felügyelőség és a KÖJÁL a közelmúltban azt ellenőrizte, milyen az élelmiszerboltok, vendéglők közegészségügyi helyzete a megyében, hogyan óvják a vállalatok saját dolgozóik és a vásárlók, vendégek egészségét? Az ellenőrök Baranya 30 élelmiszer boltjában — 30 vendéglátó egységben számos hiányosságot észleltek. Sokhelyütt — Tettye, Tourist és a mohácsi Béke étteremben, valamint a Nádor és Pannónia étteremben — a konyha nem felel meg a közegészségügyi követelményeknek. Néhol — Tourist — elavultak a felszerelések. A mohácsi Béke étteremben nem tartják tisztán a gépeket. Az Olympiában és a villányi Oportóban nem tiszták az evőeszközök, s s van, ahol a felszolgálók sem. Mi történt a vizsgálat óta? Fennállnak-e még a jelzett hiányosságok? — erről tájékozódott munkatársunk. A Nádor és a Pannónia étteremben a nyári csúcsforgalomban ezer adag étel is elfogy naponta. Ahol készül, a konyhát a közelmúltban kifestették, a mosogatókat korszerűsítették, a szellőztetésről is megfelelőképpen gondoskodtak. Az elavult gáztűzhelyeket kicserélték. — Az elmúlt esztendőben ötmillió forintot fordítottunk karbantartásra és felújításra, az idén már 6,5 millió forintot. A fogyóeszköz beszerzés is közel kétmillió forinttal több mint tavaly, s még ez sem bizonyul elegendőnek — mondja Báli Sándor, a Baranya megyei Vendéglátó Vállalat osztályvezető-helyettese. — Sajnos, egységeinket úgy „örököltük", s mint azt a vizsgálat is megállapította jelentős részük elavult. Ennek ellenére vállalatunk anyagi erőforrásaihoz képest mindent megtesz, hogy a mai követelményeknek megfeleljenek. Az intézkedések: Az Olympia étteremben — ahol az eszköztisztasági minták közül egy sem felelt meg az előírásoknak — ma már qéppel mosogatnak: 83 ezer forintért mosogatógépet vásárolt a vállalat. A felszolgálók és a konyhai dolgozók személyi tisztaságára is jobban ügyelnek. A Tettye vendéglő konyháját és előkészítő helyiségeit tatarozták,*valamint sor került az elavult konyhai nagyedények cseréjére is. A Tourist konyháját felújították, s a régi alumínium evőeszközök már nem kerülnek a vendégek kezébe, újakat vásároltak, A mohácsi Béke étterem konyhájában és előkészítő helyiségeiben is rekonstrukciós munkák folytak. Egy sor konyhai gépmatuzsálemet selejteztek ki, helyükre újak kerültek. A Kereskedelmi Felügyelőség és KÖJÁL kifogásolta, hogy a vállalat hálózati ellenőrei az egészségügyi kérdésekkel nem foglalkoznak elég körültekintően. Nos, a vállalat 15 hálózati ellenőre már külön ilyen jellegű célellenőrzéseket is végez az egységekben. Egy örvendetes újdonság: a Baranya megyei Vendéglátó Vállalat a szezonális vendéglőiben jövőre eldobható műanyag evőeszközt ad a vendégnek. A villányi Oportóban, — ahol az ellenőrzéskor az eszköz- tisztasági minták 90 százalékán colit „találtak" — is nagyobb a szigor. A villányi ÁFÉSZ ellenőrei és az üzlet vezetői nap mint nap szúrópróba szerűen megnézik elég tiszták-e az evőeszközök... A vizsgálat óta két váltásban mosogatnak: külön az evőeszközöket, külön a tányérokat. Ez a módszer bevált: azóta már ismét kint járt KÖJÁL szakemberek szerint is „tisztán mennek a dolgok” .
Mécs László

1973-08-13 / 212. szám (4. old.)
— Nagy sikerrel mutatkozott be az „Olympia” eszpresszó BÁRMŰSORÁBAN a „3 KRATELY”.
  
1973-09-08 / 237. szám (4. old.)       
— MEGRELLI RIA táncosnő már csak 4 napig lép fel az „OLYMPIA”- eszpresszó bárműsorában.

1973-09-28 / 257. szám (4. old.) PDF
Együttesek
Meggyőződésem, hogy soha nem volt ennyi zenei együttes, mint napjainkban. A rádió- és televízió-újságot. lapozgatva „szúrtam ki” néhány együttes nevét: Bergendy, Illés, Tolcsvay stb. Viszont „lenyűgöztek” az ilyen idegen nevű együttesek, mint amilyen a Corvina, az Expressz, az Ex  antiquis, a  Gemini, a Generál, a Hungária, az Unió, a  Neoton, a  Nautilus, a  Lokomotiv GT, a  Syconor, az Echo és az Omega.    
Szándékosan említettük utoljára az Omegát, mert hisz az együttes tagjai saját maguk választották cégjelzésül az ógörög betűsor utolsó, huszonnegyedik betűjét, a hosszú ó jelzésére használt ómegát. Eléggé sajnálatos, hogy az együttes vezetői nem ismerik kellőképpen a saját nevüket sem, mert akkor nem választották volna éppen az utolsó betűt, és azt sem írnák helytelenül rövid o-val Omegának Ómega helyett.           
Baj van az Echo-együttes nevével is. Az akadémiai helyesírás szerint echót és ekhót is lehet írni, csakhogy az echó visszhangot jelent, míg az ekhó szekérernyőt, vagyis rudakkal vagy abroncsokkal a kocsira erősített ernyőt, ponyvasátort. Az Idegen szavak kéziszótára — nagyon helyesen — mindkét fogalom jelzésére az ekhó szót használja. Ez az ógörög szó magyarul nem ehónak, még csak echó nak sem, hanem ekhónak hangzik; érthetetlen, miért kell e görög szót németesen írni. Helyesen írta e szót Csokonai, midőn a tihanyi ekhóhoz szólt, és Gárdonyi Géza is: „A  tihanyi ekhó tizenhatszorosan zengi vissza a beléje kiáltott szót.”    
Nem vagyok zenei szakértő, de úgy vélem, ha az együttesek személyi létszáma megcsappan, akkor átalakulnak kvartetté (négytagú), trióvá (háromtagú) duóvá vagy duetté, ha két zenész tartja össze az együttest. Ezek a társulások — úgy látszik — csak akkor érnek valamit, ha idegen nevük van, s ezért gondosan kerülik a négyes, a hármas vagy kettes szavakat, pedig ezek pontos megfelelői az előbbi latin-olasz kifejezéseknek.         
Még a nyáron a Dunántúli Naplóban olvastam a következő közleményt: A DUÓ ANDRÁSSY, ALBRECHT TÁNCDUO, DUÓ BALATONI már csak 2 napig az „OLYMPIA” bárműsorában. Hogy mi itt a hiba? A duó szót nemcsak hogy hosszú ó-val kellett volna írni, de magyartalanul is alkalmazták, mert nem duó Andrássy, duó Balatoni, — hanem Andrássy-duó, Balatoni duó, ha már a kettes szó nem előkelő.   

Nem tudom, hogy az együttesek nevében és néha zeneszámaikban is jelentkező idegenimádat emeli-e az érdeklődés hőfokát vagy a zeneszámok szintjét.     Nem tudom biztosan, nem önkritika gyanánt választotta-e az egyik együttes a DELIRIUM nevet.                   
                                                                                                                                 Tóth István

1973-10-12 / 271. szám (3. old.)
Megnyílt a KPVDSZ kulturális seregszemléje     
A Kereskedelmi, Pénzügyi és Vendéglátóipari Dolgozók Szakszervezetének XIII. kulturális seregszemléjének megyei megnyitóját tartották tegnap Pécsváradon. A már hagyományossá vált évenként megrendezett ünnepségeket Haiser József a KPVDSZ Megyei bizottságának kultúrfelelőse nyitotta meg. […]  Délután az üneppség résztvevői kirándulást tettek Zengővárkonyban. Ugyancsak tegnap nyitották meg Pécsett a Baranya megyei Vendéglátó Vállalat Szakszervezeti Bizottságának rendezésében a vállalati kulturális napokat, az Olympia étteremben. Az ünnepélyen műsort adott a vállalat tánccsoportja, majd ezt követően politikai fórumot rendeztek.

1973-10-17 / 276. szám (4. old.)
— „SULTANAS DUO” az „OLYMPIA” októberi bárműsorában lép fel Szünnap: szerda.

1973-10-20 / 279. szám (4. old.)
— Értesítjük kedves vendégeinket, hogy az „OLYMPIA” étterem és eszpresszóra kiterjedő zártkörű rendezvény (Jogászbál) miatt ma este a bárműsor elmarad.

1973-10-21 / 280. Szám (10. old.)
— A „SULTANAS DUO” már csak 8 napig szerepel az „OLYMPIA” bárműsorában.

1973-10-31 / 290. Szám (4. old.)



1973-11-01 / 291. szám 4. (old.)
MA ESTE MUTATKOZIK BE AZ „OLYMPIA” eszpresszó november havi Bárműsora.

1973-11-02 / 292. szám (4. old.)
Az „OLYMPIA” novemberi bárműsorában Nagy Ildikó, „Piff és Paff” Csonka Anna, a „2  Dupszky” és Szondy Mária szerepel.

1973-11-03 / 293. Szám (4. old.)
Ma este műsorszünet az „OLYMPIA” eszpresszóban, a zártkörű rendezvény miatt.

1973-11-12 / 301. szám (4. old.)

   

1973-11-14 / 303. Szám (4. old.)
A szombati zártkörű rendezvény miatt az „OLYMPIA” eszpresszó ma nem tart szünnapot.  Látványos, kétrészes műsor.

1973-12-09 / 328. Szám (10. old.)
„REPÜLŐ TÁNYÉROK” az „OLYMPIA” decemberi bárműsorában.

1973-12-12 / 331. szám (5. old.)
Áprilistól 44 órás munkahét           
A nők fóruma a megyei vendéglátó vállalatnál
    

Magyarnótákkal köszöntötték tegnap a kora délelőtti órákban Pécsett az Olympia étterembe érkezőket Szalay József zenekarának tagjai. A Baranya megyei Vendéglátó Vállalat itt rendezte meg nődolgozói részére azt a fórumot, melyen Görcs Károly igazgató, Mezei András igazgatóhelyettes, Bakó Béla közgazdasági főosztályvezető, Megyaszai Józsefné vállalati nőfelelős, a személyzeti osztály vezetője és dr. Lehmann Istvánná, a vállalat szakszervezeti bizottságának titkára válaszolt a feltett kérdésekre.
Ami talán leginkább foglalkoztatja a vendéglátóiparban tevékenykedő lányokat, asszonyokat: az a munkaidő csökkentés. Jövőre, április elsejétől ők is csökkentett — 44 órás munkahétben dolgoznak majd. Természetesen ebben a szakmában ez legkevésbé jelenthet a szabad szombatok bevezetését.
Ugyancsak gondot jelent, hogy még mindig van olyan étterem, presszó, italbolt, ahol nincs megfelelő tisztálkodási lehetőség, problémát jelent az átöltözés is. A gazdasági vezetők ígéretet tettek arra, hogy az üzletek felújítása, átalakítása során fürdőket, öltözőket alakítanak ki, illetve a meglévőket korszerűsítik.
Kell-e egységes formaruha a Baranya megyei Vendéglátó Vállalat üzleteiben dolgozóknak? Bár a vélemények megoszlottak, a többség szerint a sötét-fehér viselet ajánlott, a kiemelt üzletekben pedig — ha lehetséges — más formaruhát viselnek a felszolgálók.   
A vállalaton belüli, egyéb, speciális problémák megbeszélése mellett szó esett a kisgyermekes anyák támogatásáról, és a népesedéspolitikai határozottal kapcsolatos tennivalókról.






[1] A Cikk újra meg jelent: 1973-01-07 / 5. szám; 1973-01-11 / 8. szám (4. old.); 1973-01-13 / 10. szám (7. old.).
[2] A cikk újra megjelent:973-03-06 / 55. szám (4. old.); 1973-03-07 / 56. szám (4. old.); 1973-03-08 / 57. szám (4. old.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése