2017. június 18., vasárnap

1972

Az Olympia szolgáltatói egységgel kapcsolatos cikkek a Dunántúli Napló 1960-1975 között megjelent számaiból

Források 1972-ből


1972-01-18 / 14. szám (7. old.)




1972-02-12 / 36. szám (4. old.)
A csütörtöki – hagyományos – CIGÁNYBÁL-ra asztalfoglalás az OLYMPIA Étterem (Pécs) és a BÉKE Étterem (Mohács) vezetőjénél.

1972-02-17 / 40. szám (7. old.)




1972-03-02 / 52. szám (3. old.)



1972-03-18 / 66. szám (9. old.)



1972-04-01 / 78. szám (9. old.)
Várják az ünnepi kirándulókat a Baranya megyei         
Vendéglátó Vállalat üzemegységei 

A mecseki séták kedvelői a Misina büfében, az Állatkertelőtti falatozóban és a vidámparki büfében fogyaszthatnak – az időjárástól függően – egy kis „lélekmelegítőt” vagy üdítő italt; a séta befejeztével a Fenyves szálló étterme, a Susogó és a Tettye vendéglők nyújtanak kellemes szórakozást.
A városban a KIOSZK eszpresszó – a Rózsakertben – a nyúlkiállítás alatt – büfé üzemel.
Akik nagyobb kirándulást terveznek, azok Abaligeten a Camping vendéglőbe, Orfűn a Pécsi-tó klub vendéglőbe térhetnek be. A harkányi kirándulók részére is több vendéglátó egység – a rendszeresen üzemelő Napsugár, Baranya, Bányász és Virágcsokor mellett – biztosítja az ellátást. Akik Siklósra is átlátogatnak, azok – bizonyára – a Vár pincében, vagy a Központiban szórakoznak. Szigetvár vendégei pedig nem fogják elmulasztani, hogy az új Oroszlán étterembe térjenek be.               
Nagyon sokan fognak ezen a három piros betűs napon „igazán” ünnepelni, mivel mentesítik magukat a főzés gondjaitól és a vendéglátó egységekben étkeznek. Hasonlóan „könnyen” ünnepelnek azok, akik a vendégfogadáshoz hidegtálat rendelnek az Olympia hidegkonyhájáról.      
Ha váratlan vendég érkezik ezekben a napokban és a „házi italkészlet kimerül”, akkor sincs probléma, mivel az Elefánt, Virág, Napsugár, Sarokház, Éva és az Olympia, továbbá a mohácsi és komlói Béke üzemegységekben – bolti áron – vásárolhatunk palackozott borokat, pezsgőt, külföldi szeszes italokat és félkésztortát. Sokan fognak betérni az ünnepek alatt egy jó kávéra, vagy egy kis italra a Kolumbia kávébárba, vagy az Éva eszpresszóba. A többi eszpresszó és cukrászda is nagy forgalomra készül, mivel sokan vásárolják a süteményeket ezekben az egységekben.          
A kirándulás után kellemes szórakozást ígér az Elefánt, Hullám, Virágcsokor, Sopianae és – természetesen – az Olympia vendéglátó kombinát éttermével és az eszprésszó bárműsorával.  
Bőséges készlettel, figyelmes és pontos kiszolgálással kíván kellemes húsvéti ünnepeket minden kedves Vendégének a Baranya megyei Vendéglátó Vállalat összes dolgozója.

1972-04-13 / 86. szám (5. old.)
Lehetséges-e a vendéglátásban és a kereskedelemben jelentős szinvonalemelkedést elérni különösebb anyagi ráfordítás nélkül? Ez napjaink égető kérdése. Erről tartott előadást tegnap délelőtt Pécsett, az Olympia eszpresszóban Füredi József, a Belkereskedelmi Továbbképző és Módszertani Központigazgató helyettese.

1972-04-29 / 100. szám (6. old.)
Pavilonok, elárusítóhelyek május elsején  
Számos kereskedelmi rendezvény várja május elsején a dolgozókat Pécsett.  

Az I, kerületben, a Budai vámnál, az ABC áruház előtti téren ideiglenes árusítóhelyeket állítanak fel, ahol étel-, italfélék, édesség és dohányáruk vásárolhatók. A tér másik oldalán körhintát, céllövöldét és más szórakoztató eszközöket; helyeznek el. A gyerekek bizonyára örülnek majd a mézeskalácsot, cukorkát, játékot és bazárárut árusító pavilonoknak.                           
A Tettye téren a tavaszi levegőt élvezőket várja a  Tettye- vendéglő kerthelyisége.  A tavaszi ünnepre kinyitnak a Susogó, a Fenyves és a Szőlőskert kert- helyiségei is.           
Várja a vendégeket a SZOT üdülő terasza és az Állatkert előtti pavilon is. Sok látogatóra számítanak a Vidámparkban, ezért a park belső területén három árusító helyen lehet vásárolni sört, üdítőitalokat és szendvicseket, – de a várható nagy forgalom miatt a szórakozó-park előtti téren is felállítanak egy 8 méteres élelmiszert árusító, valamint pecsenye-sütő és borkóstoló pavilont. Aki hosszabb túrán, kiránduláson akar részt venni, az isten kúti és a fehérkúti turistaházban pihenhet meg útközben. Újmecsekalján az Olympia étterem is várja  a   látogatókat, a Belvárosban pedig ezen a napon nyitja kapuját a Rózsakert.

1972-08-09 / 186. szám (5. old.)




1972-08-13 / 190. szám (4. old.)
Közétkeztetési gondok a belvárosban       
Központi támogatás egy új étterem építéséhez?  
Valahányszor szó esik valahol a pécsi idegenforgalom helyzetéről, a száliáshely-hiány után nyomban az étkeztetés gondjai kerülnek terítékre. A megállapítás évek óta ugyanaz: a város belterületén nem kielégítő a vendéglátás. Ehhez hozzátehetjük: nemcsak a városban megforduló idegenek vendégül- látása nem kielégítő, hanem a mindennapos helybeli igény is jórészt kielégítetlen. És ez a baj. A dolgozó emberek valahol étkezni akarnak, s ebbeli szándékuk valóraváltása egyre nehezebb. Mind többen szeretnének előfizetéses étkezést igénybevenni. de hiába, a konyhák, éttermek kapacitása véges, tehát más megoldás után kell nézni. És ez mi lehet? Hazulról hozott ebéd, fél liter tej süteménnyel valamelyik tejboltban… […] A 8 ezres többletigény zöme a belvárosban jelentkezik, érdekes módon azonban másutt kihasználatlan kapacitásról szerezhetünk tudomást. Az Olympia étteremben például 1200-as kapacitásnak alig a felét használja ki és hasonló a helyzet a Raktárbázisban épült üzemi konyhával is. Kisebb kapacitás- felesleget másutt is lehet találni, s ezek összességükben már valamit – nem sokat! – jelenthetnek. Újabb melegítő- és – Gabonatermesztési tanácskozás. Az idei aratás eredményeiről, az új hazai és külföldi búzafajták termésátlagairól (Martonvásári, Auróra, Kavkáz, Jubilejnájá) tanácskoznak a mezőgazdasági szakemberek a Debreceni Agrártudományi Egyetemen augusztus 25-én. A tanácskozást Váncsa Jenő mezőgazdasági és élelmezésügyi miniszterhelyettes nyitja meg.

1972-11-04 / 261. szám 4. (old.)
Új műsor az OLYMPIA ESZPRESSZÓBAN. SAFFÁRI KÍGYÓ YOGI az OLYMPIA ESZPRESSZÓ új bár-műsorában.



1972-11-04 / 261. szám (7. old.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése