2017. február 26., vasárnap

1964

Az Olympia szolgáltatói egységgel kapcsolatos cikkek a Dunántúli Napló 1960-1975 között megjelent számaiból

Források 1964-ből





1964-02-16 / 39. szám (6. old.)



  
1964-03-06 / 55. szám (2. old.)
Szövetkezet vezetősége értesíti tagságát, hogy mérlegzáró küldött-kögyűlését március 12-én du. I órakor tartja az Olympia Étterem helyiségében. Kérjük és várjuk a szövetkezet tagjainak megjelenését.

1964-04-12 / 85. szám (6. old.)
Az Olimpiában tartja legközelebbi összejövetelét az Ifjúsági Dzsessz Klub     
A nagysikerű Húsvéti Dzsessz-parádé c. műsor után a KISZ Pécs városi Bizottsága és Pécs város Művelődési Háza Ifjúsági Dzsessz Klubja az új-mecsekaljai Olympia Eszpresszóban rendezi meg legközelebbi klubestjét április 14- én, kedden este 7 órakor.
A klubesten Szabados György, a Budapesti Ifjúsági Dzsessz Klub tagja Felvételek a Dáliából címmel tart bemutatót a legjobb magyar kisegyüttesek műsorából, majd élőzenei bemutató következik.   Fellépnek: Nádasdi Károly (trombita), Szabados György (zongora), Kecskés Zoltán (gitár), a Budapesti Ifjúsági Dzsessz Klub tagjai, Lukovich Gábor (bőgő) és Kreácsik János (dob), a Pécsi Ifjúsági Dzsessz Klub tagjai.          
A klubest műsora jam session- nel ér véget, melyben részt vesz Kész József előadóművész is, a Pécsi Ifjúsági Dzsessz Klub tagja, — Műsorközlő: Krassó Jenő.
                                                       

1964-06-28 / 150. szám (2. old.)
A Magyar Autóklub pécsi csoportja július 1-én, szerdán 18 órakor klubnapot tart az Olympia étterem presszójában. A klubnap tárgya külföldi túrák és a balesetmentes hónap előkészítése.


1964-06-28 / 150. szám (10. old.)




  
1964-08-04 / 181. szám (2. old.)
A Magyar Autóklub pécsi csoportja augusztus 5-én. szerdán este 6 órakor az Olympia étterem presszójában klubnap keretében beszéli meg a jugoszláv túrát, valamint az új jogosítványok beszerzésének módját.

1964-08-15 / 191. szám (4. old.)




  
1964-08-20 / 195. szám (11. old.)



1964-11-07 / 262. szám (2. old.)
Budapesti és szegedi dzsessz-zenészek pécsi vendégszereplése    A KISZ Pécs városi Bizottsága és Pécs város Doktor Sándor Művelődési Háza Ifjúsági Dzsessz Klubja november 8-án, vasárnap délelőtt fél tizenegy órakor az új-mecsekaljai Olympia Cukrászdában tartja legközelebbi hangversenyét.            
A műsorban első számként Szudi János, a Budapesti Ifjúsági Dzsessz Klub tagja beszámol az idei Európa Dzsessz Fesztiválról. Ezután kerül sor Réti János kvartetjének bemutatkozására. Réti János személyében — aki egyébként a Magyar Televízió munkatársa, és többek között a nagysikerű Tenkes kapitány c. film hangmérnöke — már elmúlt nyári pécsi fellépésekor kiváló zongoristát ismertek meg a város dzsessz kedvelői. Hogy ilyen nagyszerű dzsessz-együttes rég nem látogatott Pécsre, azt bizonyítja Réti János kvartetjének további összeállítása is. Szudi János dobos, bár a hivatalos magyar ranglista szerint „csak” második helyezett Kovács Gyula mögött, de fiatal kora ellenére mégis ő a legtöbb ritmusképlettel dolgozó magyar dobos. Nemrég jött haza az Európa Dzsessz Fesztiválról, ahol Pege Aladárral és Vukán Györggyel együtt képviselte a magyar dzsessz- zenészeket. Az együttes bőgőse Scholtz Péter, már régi ismerőse a Dzsessz Klub tagjainak, hisz már többször fellépett a klubesteken. Néhány éve a Pécsi Zenetanárképző hallgatója volt. A kvartét negyedik tagja Mátray Tamás. Régi adósságát törleszti vele szemben a klub november 8-án, amikor hivatalosan is búcsút vesz a legjobb magyar dzsessz-fuvolistától, aki a tenor saxofonisták között is az egyik legjobb. Ugyanis több évi pécsi munka után Budapestre távozott és a Balassa- együttesbe szerződött. Búcsúztatásában — a Réti kvartét bemutatkozását követő jam sessionban — résztvesz Somsich Géza (zongora) is, aki hosszú ideig játszott vele. A jam session további műsorába bekapcsolódik a Szegedi Ifjúsági Dzsessz Klub elnöke, Hulin István (zongora) is.  — A műsor riportere Krassó Jenő lesz.
— Végh —

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése